Cape of Good Hope – Koester jou Erfenis!

Anthonij Rupert Wyne spog met ’n indrukwekkende wynportefeulje en deel hiervan is die spoggerige Cape of Good Hope-reeks wat ook deel uitmaak van Suid-Afrika se veelgeroemde Old Vines Initiative. Hierdie reeks, wat gemaak word van druiwe uit Suid-Afrika se oudste wingerde, bestaan uit terroir-spesif …

Nóg die Suid-Afrikaanse regering nóg ’n wêreldwye pandemie sal die Suid-Afrikaanse wynbedryf onderkry! Dit het die jongste nasionale wyn-uitdaging en top 100-wynuitdaging weer eens bewys. Zandvliet het op die National Wine Challenge/Top 100 SA Wines Challenge getriomfeer deur platinum, dubbel goud e …

Ervaar een van die wêreld se beste voorbeelde van wynmaak wanneer jy die buitengewone BOOK XVII proe. Hierdie weelderige wyn wat in beperkte hoeveelhede gemaak word, word met uitermate groot sorg op De Toren Private Cellar buite Stellenbosch geskep. Die BOOK XVII 2018 is ’n wyn met ’n reputasie wat …

In the documentary SOMM, Ian Cauble describes a wine’s smell as “freshly cut garden hose and freshly opened can of tennis balls.” It seems absolutely ridiculous to think that wine can smell like either of those things. Can it? It got me thinking… what are some of the most ridiculous words and phrase …

During the past decade, port-style wines have both managed to evolve in their versatility and expand their traditional styles. De Krans’ Cape Pink, which is used as a cocktail mixer, is an example of the first, while tweaking a Cape Vintage to produce a lovely and unique dessert wine called Espresso …

Variety is the spice of life! Is dit nie waar nie. Ewe waar is die feit dat wyn nie ’n bestemming is nie, maar eerder ’n wonderlike reis van ontdekking en verkenning. Sauvignon blanc is ’n wyn wat al die liefde verdien wat dit ontvang. Daar is egter meer as een wit kultivar wat jou eweveel sal laat …

Mens hoef nie meer te wag tot na die inperking vir Stellenbosch Hills se gewilde Biltong-en-Wyn- en Springmielie-en-Polkadraai-bederf nie. Dis nou so maklik soos “epos-en-oplaai” en jy kan hierdie gewilde wyn-en-peuselpasmaats by jou eie huis geniet. Die bokse is ideaal vir knibbel en teug op koue w …

How long can a bottle of wine stay open?

The question of how long you can keep an open bottle of wine before it’s past its prime elicits one of two answers: “What? Open bottles? You should drink the stuff!” Or: “Yes, I’ve often wondered!” Here’s a practical guide to know when it’s time to say when. Still Wine John Belsham, an international …

It’s an elegant, cool-climate, New World wine with Old World charm, and it’s just struck gold with sommeliers in the UK. The Sommelier Wine Awards, the only wine competition in the UK focused exclusively on wines for the hospitality trade, awarded the Elgin Vintners Syrah 2017 with one of their high …

Bonnievale Wines in die Breëriviervallei, reeds bekend vir sy wynmaakspan se passie en die gehalte van sy wyne, het laasgenoemde weer eens bevestig met twee wyne wat puik presteer het in die Gilbert & Gaillard International Awards in Frankryk. Die bekroonde wyne, wat met Bonnievale Wines se mond …

“Ons doel by Flagstone is om wyn te maak wat hulde bring aan die 360-jarige wynmaakerfenis van Suid-Afrika, pragtige wyne wat die smaakkliere laat dans van plesier,” sê Gerhard Swart, hoof-wynmaker by Accolade Wines SA, die eienaar van die Flagstone-handelsmerk. Wel, met sy jongste bekendstelling, d …

Winter has arrived in full swing and with it comes the urge to cozy up and indulge in a few comforts. Two of my favourite winter comforts in the Boland are steamy baked puddings and fortified wines. But if I can combine the two, I’m in heaven. I’ve seen quite a few recipes for baked puddings with Ca …

Buite die Loire in Frankryk moet cabernet franc dikwels tweede viool speel teenoor cabernet sauvignon, maar hierdie ligte, vars en sappige druif bewys sy veelsydigheid al hoe meer in uitmuntende wyne van sover as Argentinië en Suid-Afrika. Cabernet franc het lank gelede reeds vir homself naam gemaak …

How red wine is made

Wineries make red wine today much the same way they did 6,000 years ago in Greece and Persia. Dark-coloured grapes are harvested, crushed, fermented, stirred and separated from the skins by a press. Voila! Red wine. Better containers, presses and cellars have increased quality and efficiency of red …